Ben olmasam ne olur demeyin…

Afad Logo
Afad Logo

AFAD Gönüllüler arıyor. Çünkü siz varsanız çok şey olur.

AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç duyuyor.

Peki ama neden AFAD Gönüllüsü olmalısınız. Çünkü bu sayede afet ve acil durumlara hazır, refleks ve inisiyatif gücüne sahip olur, müdahale hızı yüksek ve zamanında doğru müdahaleyi yapabilecek bireyler olursunuz.

AFAD Gönüllülerinin yetkinliklerini faaliyetler, eğitimler ve tatbikatlarla geliştirmeyi sağlar. Eğitimlerin yazılı ve görsel olanları https://gonullu.afad.gov.tr/ gönüllü portalı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimler sayesinde Gönüllülük seviyenizde değişmektedir. Gönüllülükte ilk seviye Temel Gönüllülüktür.

AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki doğru davranış şekillerini bilen, yangın, tahliye ve ilkyardım konularında önbilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük Sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış ve gönüllülük faaliyetlerine veya görevlerine katılım sağlamış, üst yaş sınırı olmayan gönüllüler, Temel AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanabilir.

Gönüllülükte ikinci seviye Destek AFAD Gönüllülüğüdür.

Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip olan gönüllülerdir. Temel AFAD Gönüllüsü kriterlerini sağlayan ve orta seviye bilgi ve yeterliliğe sahip olmak istediği alanla ilgili eğitimlerini tamamlayan/ geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllüler, Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanabilir.

Son seviye Gönüllülük ise Uzman AFAD Gönüllüğüdür.

Afet ve acil durum hallerinde; kentsel arama ve kurtarma, doğada arama ve kurtarma, akarsu ve selde arama kurtarma, ilkyardım, yangın, eğitim, çeviri, sağlık hizmetleri, basın ve halkla ilişkiler gibi konularında AFAD ekipleri ile koordineli çalışarak, afet ve acil durumlardaki müdahale faaliyetlerini yürütme becerisine sahip gönüllülerdir.
Destek AFAD Gönüllüsü kriterlerini sağlayan ve uzman olmak istediği alanla ilgili eğitimlerini tamamlayan/ geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllüler, Uzman AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanabilir.

Şayet sende toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, toplumu daha dirençli hale getirmek istiyorsan ve afetlerin getireceği maddi ve manevi zararları en aza indirmek için bir katkıda bulunmak istersen hadi durma sende aramıza katıl. https://turkiye.gov.tr/afad-gonulluluk-basvurusu-ve-takibi